'GOSPODARSKI' ZAMAŠNJAK

Kosor pomaže u gradnji crkve u Kninu

05.08.2011 u 23:04

Bionic
Reading

Koncertom, odnosno glazbeno-scenskim recitalom "Prošlost za budućnost" kojemu je nazočio i predsjednik Republike Ivo Josipović, večeras je u Kninu završeno ovogodišnje cjelodnevno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 16. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor nakon današnje središnje svečanosti obilježavanja 16. obljetnice "Oluje" te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na kninskom stadionu, posjetila je samostan sv. Ante u Kninu gdje se susrela s provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Željkom Tolićem i župnikom i gvardijanom samostana fra Petrom Klarićem. Središnja tema razgovora bio je projekt izgradnje nove Crkve Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu, priopćeno je iz Vlade.

Provincijal i župnik upoznali su predsjednicu Vlade s projektom za koji je ishođena potrebna dokumentacija za izgradnju, a koja bi, prema planu, trebala započeti najesen. Premijerka Jadranka Kosor istaknula je kako će Vlada iznaći mogućnost za pomoć u izgradnji crkve, kao dodatni optimizam kraljevskom gradu Kninu.

Prethodno su na središnjoj svečanosti na kninskom stadionu "Dinara", čestitajući okupljenima današnji blagdan predsjednik RH Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić istaknuli kako danas slavimo pobjedu jer " Oluja" je pobjednička akcija kojom je oslobođena okupirana Hrvatska.

U Kninu je služena i sveta misa koju je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac, a u nazočnosti najviših državnih dužnosnika na Kninskoj je tvrđavi podignut deset metara dugi državni stijeg. U 9 sati i 43 minute oglasila su se kninska crkvena zvona, označivši točno vrijeme kada su na današnji dan prije 16 godina hrvatske snage ušle u Knin, čime je bila završena vojno-redarstvena akcija “Oluja”.