AVETI NA PROSLAVI OLUJE

U Čavoglavama 13 prijavljenih zbog ustaških obilježja

05.08.2011 u 21:38

Bionic
Reading

Revijalnim nogometnim turnirom, te nastupom kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske u Čavoglavama je započela velika proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 16. obljetnice operacije Oluja, a među mnoštvom sudionika policija je prijavila 13 osoba s ustaškim obilježjima

Tijekom cijeloga dana u Čavoglavama je bilo živo, a već oko 14 sati u mjestu su se počele stvarati gužve unatoč tome što se ulaz u selo automobilima naplaćivao 20 kuna. Posjetitelji su dolazili sa svih strana Hrvatske, baš kao i iseljeni Hrvati.

Policija se ove godine dobro organizirala, te je tijekom cijelog okupljanja više tisuća posjetitelja regulirala promet kako ne bi došlo do nepotrebnih gužvi.Među policajcima koji su nadgledali situaciju tijekom popodneva je viđen i načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić.

Na programu je za popodne i večeri, osim nogometa, folklora i pjesme, predviđen nastup pet mladih rock bendova.Posjetitelje je najviše oduševila nekoliko stotina metara duga povorka motociklista koji su u 17 sati put Čavoglava krenuli iz Drniša. Vrhunac večeri nastupi su Marka Perkovića Thompsona i Mladena Grdovića, kada organizatori očekuju osamdesetak tisuća ljudi.

Na proslavi u Čavoglavama primjećeni su biskupi Ante Ivas i Mile Bogović, te don Anđelko Kaćunko

Glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor izvijestila je da je policija tijekom dana podnijela ukupno 13 optužnih prijedloga protiv osoba koje su na sebi imale ustaška obilježja.