Hrvatska BURNA REAKCIJA NA HBK

Istarski svećenici dižu bunu protiv biskupa i Pape!

'Istarski svećenici jednoglasno su danas poduprli porečko-pulskog biskupa mons. Ivana Milovana u namjeri da se imovina u Dajli vrati državi jer država na to ima pravo', potvrdio je to novinarima nakon dvosatnog izvanrednog sastanka istarskih svećenika u Pazinu kancelar porečko-pulske biskupije Ilija Jakovljević

'Čak i ako nema pravo, mi imovinu vraćamo državi jer želimo ovaj slučaj riješiti mirnim putem i unutarcrkvenim dogovorom', kazao je Jakovljević dodavši da se nada da, kada se imovina vrati državi, 'neće neka nova ili stara kardinalska komisija opet donijeti neki novi zaključak o Biskupiji porečko-pulskoj'.

'Sve vraćamo državi i nadoknadit ćemo joj ono što smo prodali', naglasio je Jakovljević nakon sastanka koji je okupio sedamdesetak svećenika iz Istre. Dodao je da je većina istarskih svećenika zatražila izvanredno zasjedanje cijele Hrvatske biskupske konferencije, a ne samo četvorice nadbiskupa Stalnoga vijeća. Stalno vijeće HBK čine đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić te riječki nadbiskup Ivan Devčić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još