DVA MJESECA BEZ REZULTATA

'Potragu za Antonijom obustavili su zbog Oluje'

03.08.2011 u 12:51

Bionic
Reading

Dva puna mjeseca navršit će se u nedjelju otkada je posljednji put na mostu kod rijeke Čikole viđena 17-godišnja Drnišanka Antonija Bilić. Dva mjeseca potrage još nisu dala konkretan rezultat. Uhićen je Dragan Paravinja, u čijem su kamionu pronađeni dokazi koji svjedoče da je Antonija bila u njemu. Paravinja je najprije priznao ubojstvo, da bi kasnije rekao hrvatskim vlastima da je policija u BiH iznudila taj iskaz

Pretraženi su kilometri cesta, livada, žbunjeva, šuma, isušeno je jezero, ali Antoniji, živoj ili mrtvoj, nema ni traga ni glasa.

'Zvala sam danas u šibensku policiju, međutim nisu mi mogli dati pravu informaciju. Valjda imaju gužvu oko organizacije proslave Oluje i političkih skupova pa nemaju vremena tražiti moju sestru.

Mislim da je uopće više ne traže. Razočarani smo, tužni i ogorčeni. Izgubili smo povjerenje u sustav i državu', kazala nam je Ana Bilić, sestra nestale Antonije.

Iz PU šibensko-kninske navode da potraga za nestalim osobama, pa tako i za Antonijom, prestaje tek onda kada se osoba pronađe živa ili mrtva.

'Potraga ne može biti obustavljena sve dok osoba ne bude pronađena. U ovom trenutku obustavljena je fizička potraga, ali analitički dio nije. Svi prikupljeni podaci se obrađuju.

Analiziramo sve što imamo i proučavamo jesmo li nekom području koje smo pretraživali možda posvetili manje pozornosti te ima li nešto što smo kojim slučajem propustili provjeriti. U svakom slučaju, policija radi svoj posao jednakim intenzitetom kao i prije', kazala je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.