SKANDAL U MAKARSKOJ

Gradonačelnik lažnom šeiku nudio prostitutke

03.08.2011 u 11:50

Bionic
Reading

Makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek (HDZ) nudio je novinaru Večernjeg lista Hassanu Haidaru Diabu, koji mu se predstavio kao bogati katarski šeik i suvlasnik Al Jazeere, brojne projekte u koje bi vrijedilo uložiti te hotel Dalmaciju, da bi na koncu obećao srediti i prostitutke, ali mu se nije ponudio platiti kavu. Uz sve to, gradonačelnik je javno prozvao predsjednicu svoje stranke Jadranku Kosor da se uopće ne brine o makarskom turizmu

'Šeik' je zajedno s prevoditeljicom odsjeo u hotelu Meteor i iako nije imao ni veliku jahtu ni bogatu pratnju, tek je bio obučen u tradicionalnu arapsku odjeću, lakovjerni Makarani, prije svih gradonačelnik, uistinu su pomislili da je riječ o imućnom Kataraninu koji je spreman investirati oko sto milijuna dolara.

Ožić Bebek: Podmeću mi i izmišljaju

'Dobar im je štos. Alidevedeset posto toga u tekstu je izmišljeno. Prevarili su me. Kakav jeto novinar koji se lažno predstavlja. Vidi se da je bio dobroinstruiran, ali ne i informiran', kazao nam je Ožić Bebek, u čijem seglasu osjetila nelagoda kada smo ga nazvali da nam prokomentira članak uVečernjem listu. Upitan da pojasni tko je instruirao iinformirao novinara, odgovorio je 'ma znate vi to dobro'. Na pitanje je liuobičajena praksa to da gradonačelnik nudi investitorima usluge prostitutki,Ožić Bebek odgovara 'da ne može nuditi nešto što u Makarskoj nepostoji'. O eventualnoj tužbi protiv novinara, koji je, kako reče, punotoga izmislio, zasad ne razmišlja, ali žali zbog toga što nije sve snimio da bi se vidjela prava istina. Također vjeruje da nikakvih sankcija izHDZ-a neće biti jer je sve laž. (V.Brkulj)

'E, to bi nas spasilo. Znate, naša vlada ništa ne radi kad je makarski turizam u pitanju. Evo, ja bih ponudio nekoliko projekata šeiku, kojima bi brzo vratio novac', kazao je Ožić Bebek Večernjakovu novinaru.

Ponudio mu je tako gradnju žičare, za koju je pripremljen projekt, za deset milijuna dolara, proširenje sportskog centra na kojem bi niknuli novi tereni za košarku, rukomet, odbojku i bazen, kupnju hotela Dalmacija za 40 milijuna dolara, ali i 'odličan komad zemlje tik do plaže na kojem se može sagraditi turistički centar s hotelima'.

Kada se razgovor bližio kraju, šeik je prvog čovjeka grada pod Biokovom upitao gdje bi se sa svojom svitom mogao neometano kupati i zabavljati kad dođe s jahtom, a gradonačelnik mu je spremno ponudio plažu u zapadnom dijelu grada na koju ne dolazi puno turista.

'Plažu ćemo prilagoditi šeiku i njegovim potrebama', pojasnio je Ožić Bebek prevoditeljici, a na koncu je šeik odlučio zatražiti i nešto samo za sebe.

Gradonačelniku je nabacio da su Hrvatice lijepe žene i upitao ga može li se što srediti po tom pitanju.

'Ma naravno. Idući put kad dođe sve će biti sređeno. Moj prijatelj, ravnatelj jedne bolnice, ima sve pod kontrolom. On zna kako i kada se može što nabaviti. Preko njega ćemo srediti sve što voli. Naravno, uz zajamčenu diskreciju', zaključio je Ožić Bebek.

Čitav tekst možete pronaći u tiskanom izdanju Večernjeg lista.