UMORILA GA POLITIKA

To se zove godišnji: Kerum ljetuje 'do daljnjega'!

03.08.2011 u 04:57

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum odlučio se pošteno odmoriti ovog ljeta. Kako doznajemo, još 21. lipnja službeno je otvorio godišnji odmor, a umjesto završnog datuma upisao je 'do daljnjega'. U splitskoj gradskoj upravi nitko ne zna kada će se šef vratiti na posao

Još od početka ljeta Keruma praktički nema u javnosti: propustio je tri sjednice Gradskog vijeća, izbjegao je otvaranje Splitskog ljeta, a nije se pojavio ni na jednom od brojnih protokolarnih susreta i primanja u Banovini. Njegov posao odrađivali su zamjenici Jure Šundov i Anđelka Visković. Viđen je tek na nogometnoj utakmici između Splita i slovenskih Domžala, ležeran i neobrijan, dok je u širokom luku zaobišao sva događanja na Poljudu, pa čak i spektakl protiv Barcelone.

Zna splitski gradonačelnik da je svaka njegova rečenica potencijalna medijska bomba, pa se usred godišnjeg odmora javio s nepoznate lokacije i preko telefona predložio izgradnju monumentalnog Isusovog kipa na vrhu Marjana. I to je bilo dovoljno - javnost se zabavljala tjednima, a on se nastavio mirno brčkati na svojoj jahti. Spekuliralo se da je sa suprugom i sinom negdje na Karibima ili Bahamima, pa se dao fotografirati na Hvaru, čisto da zadovolji znatiželju javnosti.

Po zakonu i kolektivnom ugovoru koji vrijedi za sve zaposlenike gradske uprave, gradonačelnik Splita ima pravo na 34 radna dana plaćenog godišnjeg odmora i svoju je kvotu, uzevši u obzir već potrošene zimske praznike, već ispucao. Hoće li gradonačelnik Željko Kerum, koji se još prošle godine zaklinjao na uvođenje reda u administraciju i 'bičevanje neradnika', pokrenuti nekakav postupak protiv zabušanta Željka Keruma - nemoguće je doznati, naravno.

Njegov zamjenik Jure Šundov pokušava spasiti stvar i tvrdi da gradska uprava funkcionira sasvim normalno jer je vode on i kolegica Visković, koji su 'dobili mandat na izborima'. Dapače, Šundov tvrdi da i sam Kerum povremeno navrati u Banovinu i odradi nešto posla, premda se po odlukama objavljenim na web stranicama Grada Splita ništa slično ne može zaključiti. Kerum je sam izjavio da se zasitio politike, no po beskrajnom godišnjem odmoru čini se da ni za obavljanjem vlastitog posla nije previše lud.