Hrvatska TAXI CAMMEO OPTUŽUJE

'Radio Taxi Zagreb je zadnji bastion sive ekonomije'

  • Autor: tportal.hr
  • 2.8.2011 13:40:17
  • 2.8.2011 13:23:00

Taxi Cammeo danas se oglasio priopćenjem za medije koje potpisuje njegov tehnički direktor Dražen Medić, a u kojem izražavaju svoj revolt zbog bespoštednog rata koji protiv njih vodi konkurentska tvrtka Radio Taxi Zagreb, koja je donedavno imala monopol na taksi prijevoz u Zagrebu

'Ne sjećamo se je li ikada tzv. konkurencija dočekala svoga protivnika u ringu ovako niskim udarcima ispod pojasa. Kamen u šoferšajbu zadnji je slučaj koji je počinio vozač Radio Taxi Zagreba u bijelom Mercedesu 220 reg. oznaka ZG-2654-EJ, razbijen nos, teleskopska palica, pokušaj guranja taksija s ceste, blokiranje vozila, vrijeđanje, povlačenje, pljuvanje', navodi se u priopćenju Taxi Cammea.

'Tko je uopće sudac u ovoj priči?' pitaju se u Taxi Cammeu pa nastavljaju: 'Tko treba presuditi i iznijeti objektivno i jasno i transparentno pravorijek o ovakvom ponašanju pojedinih članova taksista iz udruženja Radio Taxi Zagreb? Možda kao prvi – njihovo vlastito udruženje, osim ako blagonaklono ne gleda na sve ove događaje, pa u biti svojim prešutnim ponašanjem odobrava svaki ovaj incident. Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska gospodarska komora, koje zavijene u vlastite programe ne vide što im članovi rade. Agencija za tržišno natjecanje? Ne znamo, možda se po prvi put susreću s ovako nelojalnom konkurencijom. Gradska skupština grada Zagreba? Na zadnjoj sjednici, rekoše, 'ovaj problem se mora riješiti najesen'. Jesen će za mjesec dana. MUP? Kako da oni budu sudac u ovoj priči kad su izvršna vlast. Kaznene prijave očigledno nisu dovoljne za 'stare' taksiste ili su možda preblage?'

'Dok se kroz medije i nauštrb putnika i dalje vodi autotaksi rat, možemo se zamisliti zbog čega ti 'stari' taksisti tako revno brane svoj teritorij', pitaju se u Taxi Cammeu.

'Oni ustvari brane zadnji bastion sive ekonomije. Upitne cijene, upitnog izdavanja računa, upitnog svega i svačega. Dok se mi, obični smrtnici borimo u obračunu s poreznom upravom, s kreditima, režijama, školovanjem djece, radom Vlade, oni sve rješavaju kamenom i palicom', optužuju u priopćenju Taxi Cammea.

'Bilo bi prekrasno nastaviti pisati o svemu ovome, ali mi moramo raditi, pa nažalost ne stižemo tražiti smisao života na taksi stajalištima', zaključuje se u priopćenju Taxi Cammea.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još