NEMA MISTERIJA

Mladi Australac u Dubrovniku umro od zatajenja srca

02.08.2011 u 12:14

Bionic
Reading

Dvadesetšestogodišnji Australac Daniel Reddie 29. srpnja po prvi je put primljen u Opću bolnicu Dubrovnik, istaknuo je ravnatelj bolnice Branko Bazdan te dodao, primljen je u jutarnjim satima u vrlo teškom općem stanju. Hitno su mu napravljene određene pretrage, te se postupilo hitnom postupku eksploracije. Pacijent je nažalost umro od zatajenja srca, no nema riječi ni o kakvoj zagonetnoj smrti, ustvrdio je Bazdan

Mladi Australac u Dubrovnik je stigao letom iz Londona gdje je već imao zdravstvenih tegoba, koje su ga na kraju i dovele u dubrovačku Opću bolnicu. Tamo je primljen s teškim kašljem i općom slabosti. Liječnici su odlučili da mladića treba hitno operirati, nakon čega je preminuo. Mediji su se raspisali o zagonetnoj smrti mladića koji je u bolnicu došao s kašljem i preminuo za sat vremena, navodi se i da je ranije tražio detaljne pretrage, no da su ga, unatoč traženju, otpravili iz bolnice. Za tportal na ove navode ravnatelj dubrovačke opće bolnice Branko Bazdan kaže:

'Nemamo podatak da se mladić prije navedenog datuma prijavljivao u Opću bolnicu Dubrovnik, a je li bio negdje drugdje, to ne znam. Međutim, on je u jutarnjim satima zaprimljen u stvarno teškom stanju. Imao je simtome koji pokazuju na problem u abdomenu, što se poslije pokazalo kobnim za njega. Nalazi obdukcije te cijela analiza predoperativnog postupka koji je napravljen u bolnici pokazat će da se ne radi ni o kakvoj zagonetnoj smrti.'

Pacijent je došao u vrlo teškom stanju, a umro je od zatajenja srca, rekao je Bazdan te istaknuo da nije riječ ni o kakvoj zagonetnoj smrti. Ravnatelj je negirao i da je riječ o zaraznoj bolesti.

Rezultati obdukcije bit će poznati danas, te će prvo biti predstavljeni Danielovim roditeljima koji tijekom dana stižu u Dubrovnik.

'Njima će biti predstavljen nalaz obdukcije, međutim, mi ćemo napraviti i cijelu analizu i sintezu cijelog postupka od njegovog ulaska do trenutka smrti', ističe Bazdan te dodaje da će sveobuhvatan izvještaj o slučaju biti gotov kroz par dana.

Bazdan je istaknuo da australski mediji nisu s njime kontaktirali niti se raspitivali o slučaju, no da je cijelo vrijeme u kontaktu s australskim konzulatom. 'Konzulat prati cijeli slučaj te o njemu zna koliko i mi', istaknuo je Bazdan.