SUKOB INTERESA

Ministar policije Karamarko ulijeće u izbore

01.08.2011 u 14:42

Bionic
Reading

Nakon višemjesečnog prenemaganja ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko konačno je javno priznao da će se angažirati na jesenskim parlamentarnim izborima, naravno na strani HDZ-a. Priznao je to novinaru Nove TV, ali i dalje ostaje zakrabuljen kad ga pitaju na koji način ulijeće u izbore

'Hoću li se kandidirati na izborima koji slijede? Vjerojatno hoću. Na koji način, to ću vrlo brzo artikulirati', rekao je Tomislav Karamarko reporteru Dnevnika Nove TV, ostavivši tako opet prostor za razne spekulacije.

Karamarko je iskoristio i priliku da se pred kamerama još malo domoljubno samoreklamira pa je ustvrdio da je 'već angažiran od završetka Domovinskog rata u borbi za kvalitetu života u Hrvatskoj'.

Podsjetimo, Karamarko pušta probne balone o mogućem ulasku na izborne liste HDZ-a već mjesecima. Istovremeno, predsjednik Ivo Josipović, ali i utjecajni politički analitičari, oštro se protive političkom angažmanu čovjeka koji vodi Ministarstvo policije.

U više navrata šef države morao je podsjećati Karamarka da policija nije ničija stranka, odnosno da hrvatska policija nije stranačka institucija.

Bivši predsjednik Stipe Mesić, koji je i sam nekad koristio Karamarkove usluge i bio blizak s njim, danas smatra da je Karamarko opasan