POČELA ŠPICA TURISTIČKE SEZONE

Dan velikih gužvi, više nema kolone na Lučkom

30.07.2011 u 22:01

Bionic
Reading

Nakon velikih gužvi na autocestama te u zračnim i morskim lukama, situacija se smirila, međutim, i dalje je pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, posebice na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima, pa HAK vozače moli za strpljenje i upozoravamo na oprez. Velike prometne gužve na cestama danas su uzrokovale kašnjenje autobusa i do jedan i pol sat onih koji su se iz Zagreba kretali u smjeru Splita, te oko pola sata onih koju prema Splita kretali iz pravca Dubrovnika

zbog gužve na izlazu s autoceste na čvoru Vrgorac, vozila se povremeno preusmjeravaju na čvor Ravča.

Na naplati Lučko više nema dužih čekanja, a HAK vozačima savjetuje da koriste izlaz Demerje, gdje se cestarina može platiti karticama i ENC uređajima.

Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan kolona je oko tri km prema graničnom prijelazu.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Pasjak i Kaštel, izlazak na Bajakovu i Maclju, te promet u oba smjera na Bregani.

U svim je trajektnim pristaništima i lukama pojačan je priljev vozila, a gužve su podjednake s otočne i kopnene strane.

Split bilježi rekordan promet putnika, kasne autobusi

Kroz splitske trajektnu i zračnu luku danas se bilježi rekordan promet putnika u jednom danu ove godine, a zbog prometne gužve na cestama kasne autobusi koji u Split dolaze iz Zagreba i Dubrovnika.

0Više od 30.000 putnika danas će proći kroz splitsku Trajektnu luku što je najmasovniji promet u jednom danu ove godine', rekao je za Hinu voditelj Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvica. Kako je rekao, danas je velika vikend smjena turista te su puni trajekti koji ih iz splitske gradske luke odvoze putnike na srednjodalmatinske otoke, kao i trajekti kojima se turisti vraćaju s otoka u Split.

'Danas je i pojačan promet turista iz Italije te je trajektom Marko Polo iz Venecije u Split doputovalo 500 putnika što je uvod u predstojeći ferragosto- tradicionalni godišnji odmor u Italiji', kazao je Mrvica.

'Oko 23.000 putnika danas će prometovati kroz splitsku zračnu luku gdje će sletjeti 115 zrakoplova što je najveći broj putnika i zrakoplova u jednom danu ove godine u toj zračnoj luci", izvijestio je voditelj smjene prometa u splitskoj zračnoj luci Ivo Tvrdić. Najavio kako će se u iduća dva vikenda za trajanja ferragosta, broj putnika kroz splitsku zračnu luku još povećati. Velike prometne gužve na cestama danas uzrokuju kašnjenje autobusa i do jedan i pol sat onih koji se iz Zagreba kreću u smjeru Splita, te oko pola sata onih koju prema Splita kreću iz pravca Dubrovnika, izvijestili su danas na splitskom autobusnom kolodvoru.

Rupe i Pasjak- pojačan promet

Preko graničnih prijelaza Rupe i Pasjaka do 14 sati u Hrvatsku je ušlo oko 42.600 putnika, a iz zemlje je izašlo njih oko 22.600, doznaje se popodne iz postaje granične policije u Rupi.

Promet je pojačan na oba granična prijelaza.Vozila na graničnom prijelazu Rupa u zemlju ulaze u pet kolona, a iz zemlje izlaze u tri kolone. Na Pasjaku se vozila na ulasku u zemlju kreću u dvije kolone, kao i na izlazu iz zemlje.

Na oba granična prijelaza, najviše je danas bilo putnika iz Njemačke, Slovenije, Italije i Hrvatske.