SDP-OV KOZLEVAC O BRIJUNI RIVIJERI:

'Uvjeren sam da neće biti problema unutar Kukuriku koalicije'

28.07.2011 u 16:11

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada u ranim popodnevnim satima dala suglasnost na prijedlog Ugovora o provedbi razvojnog programa Brijuni Rivijera, a istarski župan Ivan Jakovčić potvrdio da će on svoj potpis dati sutra, oglasio se i istarski SDP, koji, čini se, želi primiriti spekulacije o iskrenju unutar Kukuriku koalicije

Iako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović još jučer, zbog činjenice da su SDP i IDS u koaliciji, bio uvjeren da istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić neće potpisati ugovor o Brijuni rivijeri, Jakovčić je potpisivanje najavio za sutra i tako se javno suprotstavio koalicijskom partneru.

Milanović je, naime, smatrao da bi ugovor sa županijom trebala potisati nova Vlada, optuživši aktualnu da potpisivanje ugovora koristi u predizborne svrhe. Takav stav danas nam je ponovio i predsjednik istarskog SDP-a Dino Kozlevac

'Stav je SDP-a da je Brijuni Rivijera važan projekt za Istru. Pa i Račanova Vlada pokrenula je taj projekt i SDP podržava taj projekt. No osam godina je Vlada HDZ-a imala vremena donijeti odluke, no ništa se nije događalo. Očito nije bilo političke volje. Sada tri mjeseca prije izbora ide u hitnu proceduru, znajući da će projekt realizirati tek nova Vlada. Koristiti projekt u predizborne svrhe, nekorektno je', kazao nam je Kozlevac, uoči sjednice istarske županijske skupštine na kojoj bi se trebali raspravljati o davanju suglasnosti za potpisivanje ugovora.

Kozlevac nam je potvrdio da će SDP-ovci na skupštini uskratiti suglasnost, no kakav će biti konačan rezultat glasanja nije htio prejudicirati.

No možda čak još više od toga hoće li projekt dobiti potporu ili ne, javnost je zaintrigirala priča o odnosima unutar Kukuriku koalicije. Naime, koalicijski sporazum potpisan je prije dva tjedna, a među koalicijskim partnerima već je došlo do razmimoilaženja. Milanović je jučer bio prilično uvjeren da se ugovor neće potpisati, a prema kuloarskim pričama, između predsjednika SDP-a i Jakovčića došlo je i do žustrog razgovora u kojem je Milanović Jakovčiću zaprijetio i izbacivanjem iz koalicije.

Sam Milanović danas nije bio raspoložen za davanje izjava medijima, a glavni istarski SDP-ovac Dino Kozlevac, čini se, pokušao je umiriti situaciju i spekulacije. 'Uvjeren sam da neće biti problema unutar četvorke', kratko nam je kazao Kozlevac, a jučerašnje riječi svog stranačkog predsjednika nije htio komentirati.