OVRHA ZA DUG IZ 2002. GODINE

Porezna uprava uzima HRT-u 39 milijuna kuna

28.07.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Porezna uprava odlučila je ovrhom od HRT-a naplatiti 39 milijuna kuna duga na ime dugovanja PDV-a za 2002. godinu iako je spor još uvijek na Upravnom sudu

Za Hajduk 200.000 kuna

Bit će prijenosa, neće biti prijenosa.Tako je danima trajalo 'pimplanje' na relaciji Prisavlje – Engleska, a svene bi li se postignuo dogovor oko prijenosa utakmice Hajduk – StokeCity. I kada se činilo da od prijenosa neće biti ništa, postignut je dogovor s jednom producentskom kućom. U međuvremenu su Prisavljezatrpale stotine mejlova gnjevnih navijača koji su prijetili neplaćanjempretplate. Za prijenos s Otoka HRT će iskeširati oko 200 tisuća kuna.Prijenos će se raditi s četiri kamere, ali neće biti u HD, već SDsignalu.

HRT se žalio, no žalba ne odgađa provedbu ovrhe pa mu je na ime dugovanja iz 2002. godine skinuto s računa 50 milijuna kuna, iako su iz kuće još u svibnju tvrdili da su dogovorili s poreznicima odgodu plaćanja dok se slučaj ne okonča na sudu.

Kako doznajemo iz izvora bliskih vrhu kuće, skidanje 39 milijuna kuna s računa ne bi trebalo ugroziti poslovanje na Prisavlju jer su se pripremili za novonastalu situaciju.

Donese li Upravni sud u konačnici rješenje u korist HRT-a, PU će morati vratiti novac.

Također, HRT je iskoristio mogućnost reprograma nespornog dijela duga nastalog u periodu od 2004. godine do 2008, pa će tako vratiti 76 milijuna u 30 mjesečnih rata.

Za preostali dug od oko 300 milijuna kuna na HRT-u kažu da će ga nastaviti osporavati sudskim putem.