REAKCIJA NA RASISTIČKE NAPISE

Ivo Josipović: Dobro došli, dragi Bosanci i Hercegovci!

28.07.2011 u 10:26

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović reagirao je na, kako kaže, gotovo rasističke napise jednog makarskog glasila o turistima iz Bosne i Hercegovine te je susjedima jasno dao do znanja da su u Hrvatskoj dobrodošli prijatelji

Ivo Ćurković, izvršni urednik tjednika Makarsko primorje (koji služi i kao glasilo HDZ-a), svojim pisanjem potresao je javnost, pa čak i samog predsjednika Ivu Josipovića.

'Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 eura nego njih deset koji će ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili tisuća koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete… Turizam je na ovaj način u problemima. Radi se o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati...', pisao je Ćurković, a Josipović se putem Facebooka imao potrebu obratiti građanima i susjedima dati do znanja da su dobrodošli:

'Čitam, neki s prezirom i omalovažavanjem, gotovo rasistički, govore o turistima-gostima iz susjedne BiH. Svaki je gost dobrodošao u Hrvatsku, posebno prijatelji iz BiH.

Uživajući u ljepotama Hrvatske, šire prijateljstvo, stvaraju nova poznanstva, ali i jačaju naše gospodarske rezultate. Ovdje većina ljudi ne mjeri goste samo po tome koliko im je debeo novčanik.

Zato, dobro došli, dragi Bosanci i Hercegovci!'