MALVERZACIJE U HAJDUKU

HDZ-ovac Vedran Rožić sutra ostaje bez imuniteta?

27.07.2011 u 10:32

Bionic
Reading

Već sutra trebalo bi se sastati saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo da bi raspravilo skidanje imuniteta HDZ-ovom zastupniku Vedranu Rožiću. Zahtjev za skidanjem imuniteta poslalo je Državno odvjetništvo, a kako neslužbeno doznajemo, radi se o slučaju gospodarskih malverzacija u Hajduku

Rožića, bivšeg direktora Hajduka i bivšeg gradonačelnika Trogira, zajedno s Nadanom Vidoševićem, Ivanom Buljanom i Bartolom Kalebom, tereti se za gospodarske malverzacije u Hajduku. Riječ je o financijskim malverzacijama u Hajduku od 1993. do 1997. godine. Vidošević, Rožić, Buljan Kaleb terete se da su utajili porez i oštetili državu za 55 milijuna kuna. Terete se i da su za šest milijuna nekadašnjih DEM-a oštetili Hajduk.

Rožić, Kaleb i Buljan tijekom istrage proveli su 20 dana u pritvoru. Iako je optužnica prvi put podignuta još 2003, splitski ju je sud prije osam godina vratio na doradu. Zahtjev za skidanjem imuniteta zbog pokretanja kaznenog postupka pokazuje da je splitsko Županijsko državno odvjetništvo u osam (?!) godina uspjelo doraditi optužnicu, i to u zadnji tren, jer apsolutna zastara onog za što se četvorka tereti nastupa 2013.

Iako se tek čeka odluka Mandatno-imunitetnog povjerenstva, sa skoro stopostotnom sigurnošću može se reći da će Rožić sutra ostati bez imuniteta. Naime, praksa je MIP-a da se, ukoliko zahtjev za skidanjem zatraži DORH, imunitet uvijek skida.

Više o cijelom slučaju pročitajte u tekstu našeg splitskog dopisnika