Hrvatska GREDELJEVO TUMAČENJE

'Da se protiv HDZ-a vodi istraga, Kosor bi bila obaviještena'

Da se protiv HDZ-a vodi istraga, stranka bi bila obaviještena, razloga za neizvjesnost nema, a nitko ne može biti iznimka, ustvrdio je Vladimir Gredelj, koji je s tom strankom još uvijek u pregovorima oko toga hoće li biti odvjetnik HDZ-a ili ne

Gredelj se u utorak telefonski javio u HTV-ovom 'Dnevniku 3', uoči novoga ispitivanja bivšega HDZ-ovoga šefa i voljenoga vođe Ive Sanadera. Upitan treba li HDZ biti u neizvjesnosti oko toga što će Sanader reći te s obzirom na to da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić još nije odgovorio na pismo premijerke i HDZ-ove šefice Jadranke Kosor u kojemu ona traži da se DORH izjasni o navodima u medijima da se vodi istraga protiv HDZ-a, Gredelj je kazao: 'Mislim da je to pitanje za DORH. Bajić je sigurno najpozvaniji da odgovori na to pitanje. Zašto još nije odgovorio? Oko pitanja navodne istrage i nema zapravo velike dvojbe, pitanje je teorije i formi. Da se vodi istraga o stranci, stranka bi sasvim sigurno bila obaviještena.'

'Mislim da nema razloga ni za kakvu neizvjesnost. Predsjednica stranke naglašava da je ona legalist. Sve će se dogoditi upravo onako kako je regulirano zakonom i Ustavom', dodao je Gredelj.

Međutim, s obzirom na tvrdnje bivših stranačkih službenika – bivšega rizničara, bivše računovotkinje – a i s obzirom na pitanje onoga što bi mogao reći bivši šef, Gredelj je priupitan i treba li, ako im se dokaže krivnja, HDZ nadoknaditi štetu državi.

'Ako se nekome dokaže krivnja, sigurno je da taj mora odgovarati. Nitko ne može biti iznimka, pa niti jedna stranka', zaključio je Gredelj.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još