Hrvatska PRIČA IZ DUBROVNIKA

Vlahušić: slučaj sam osobno prijavio

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izjavio je u vezi s podizanjem optužnice protiv njega i njegova koalicijskog partnera i gradskog vijećnika Pere Vićana kako je riječ o slučaju iz travnja prošle godine koji je on osobno prijavio Državnom odvjetništvu te kako treba pustiti institucije da završe taj postupak do kraja

Vlahušić je na konferenciji za novinare održanoj nakon današnjeg kolegija pročelnika uoči sjednice Gradskog vijeća 27. srpnja rekao kako u tom postupku nema nikakve štete za grad Dubrovnik, niti je grad Dubrovnik 'u cijeloj priči aktivno sudjelovao', niti je gradski novac na bilo koji način bio ugrožen.

Na pitanje novinara zašto sa svih dužnosti koje obnaša nije smijenio Pera Vičana Vlahušić je odgovorio da ga je smijenio s pola dužnosti.

Županijski HSLS u današnjem priopćenju navodi kako kao moralni čin očekuju da Vlahušić i Vićan daju ostavke ako sudska tijela prihvate optužni prijedlog USKOK-a i ako se pokrene sudski postupak.

'Iako su svi nedužni dok im se ne dokaže krivnja, ostavke očekujemo kako bi stabilno i efikasno funkionirala gradska tijela i realizirali se projekti u kojima u vladajućoj koaliciji dubrovačkoga Gradskog vijeća sudjeluje i HSLS', ističe u priopćenju županijski HSLS i dodaje da će - ako se protiv Vlahušića i Vićana pokrenu sudski postupci, a njihovo se političko djelovanje nastavi po načelu da se 'ništa nije dogodilo' - ozbiljno preispitati svoje daljnje sudjelovanje u vladajućoj koaliciji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još