Hrvatska SPORNO IME

Vijadukt Kotezi - zabava za narod

  • Autor: Jure Divić
  • 25.7.2011 14:01:20
  • 25.7.2011 13:17:56

Dok se na autocesti kod Vrgorca stvaraju kolone vozila i gužve pred naplatnim kućicama, djelatnici HAC-a i lokalno stanovništvo vode pravi mali 'signalizacijski' rat na novoj dionici Dalmatine

Vijadukt, kojemu u dokumentaciji stoji naziv Kotezi, od otvaranja Dalmatine do Vrgorca još nije osvanuo sa službenim nazivom, odnosno imenom iz projektne dokumentacije.

Već prvog dana kada je postavljen natpis Vijadukt Kotezi – 1227 metara nepoznate osobe su ga skinule i zalijepile naziv Bunina.

Prepucavanja su počela odmah nakon svečanog otvaranja dionice od Ravče do Vrgorca, pa su radnici preko dana postavljali naziv Kotezi, a mještani ga pod okriljem noći zgulili i ostavili vijadukt bez naziva.

Kad su radnici koji održavaju autocestu i signalizaciju uz nju ponovno vratili službeni naziv Kotezi, mještani su reagirali ponovnim guljenjem slova. Posljednjih su dana crvenim sprejem nacrtali zvijezdu petokraku te srp i čekić.

Marijan Bekavac, voditelj održavanja autoceste na dionici Zagvozd – Vrgorac, odgovorio je novinaru tportala da 'ne zna kako se vijadukt zove jer se to mijenja iz dana u dan' te dodao da se 'trenutno ne bavi time, nego problemom gužvi na autocesti'.

Prometni znak, koji svakodnevno donosi novo ime vijadukta, postao je u međuvremenu i turistička atrakcija, pa stranci iz kolona automobila koje produže sve do vijadukta Kotezi vrlo često fotografiraju 'zanimljivosti' sa znaka i šalju svoje razglednice s Dalmatine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još