GUŽVE U PROMETU

Kolone na naplatnim kućicama prema moru

23.07.2011 u 12:31

Bionic
Reading

Na autocesti A1 zbog gužve kod naplatnih postaja Vrgorac u smjeru juga, vozila se isključju sa autoceste kod čvora Ravča, javlja Hrvatski autoklub

Promet je pojačan na autocestama: A2 Zagreb-Macelj i A4 Zagreb-Goričan u smjeru mora, A1 i A6 Rijeka-Zagreb u oba smjera, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, te na Istarskom ipsilonu i Krčkom mostu. Kolona vozila koja se kreće sa Zagrebačke obilaznice (A3) od čvora Jankomir prema naplatnim postajama Lučko duga je oko 5 km, javio je HAK u 11,50 sati.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan kod naplatnih postaja Sveta Helena u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km, a kod Lučkog na autocesti A1 u smjeru Zagreba i kod naplatnih postaja tunela Učka u smjeru Rijeke kolone su duge oko 3 km.

Upozorava se vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila i poštuju ograničenja brzine, zbog gustog prometa, te mokrih i skliskih kolnika u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Istri.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima: Kaštel, Rupa, Macelj, Lupinjak, Bregana, Aržano, Metković i Karasovići (čekanja oko 30 min), te Pasjak, Dubrava Križovljanska i Gabela Polje (čekanja oko 15 min). Izlazak je pojačan na GP-ima: Karasovići, Bajakovo i Stara Gradiška (40 min).

Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih pristaništa.

Večeras, 23. srpnja, katamaran iz Splita prema Visu isplovit će u 23,30 sata (umjesto u 18 sati), zbog nogometne utakmice. Ostali katamarani i svi trajekti plove prema redu plovidbe.