PRODANOVIĆEVA PORUKA

'Neću više govoriti o Sanaderovoj nozi'

22.07.2011 u 15:48

Bionic
Reading

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović poručio je nakon današnjeg posjeta bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, pritvorenom u Remetincu pod sumnjom na sudjelovanje u nekoliko korupcijskih afera, da više ne želi raditi predstavu od klijentove noge

'Odvjetnicima se već počelo predbacivati da spinamo javnost i radimo predstave od priče o ozlijeđenoj nozi Ive Sanadera. Ne kanimo od njega raditi nikakvu žrtvu, ali čovjeka boli noga, i to već dva mjeseca, i što da radimo', izjavio je odvjetnik Čedo Prodanović na povratku iz još jedne posjete remetinečkom pritvoreniku Ivi Sanaderu.

Ipak je novinarima rekao da na pregledu u zatvorskoj bolnici nije postavljena dijagnoza za Sanaderove ozljede, no uskoro će biti upućen na magnetsku rezonancu. 'Ne znam kada i gdje, uglavnom - ovih dana, i to u jednu od specijalističkih ustanova', završio je priču o Sanaderovoj nozi odvjetnik Prodanović.

Napomenuo je da liječnički pregledi kojima će idućih dana biti podvrgnut Ivo Sanader neće utjecati na tijek iznošenja obrane, a već za srijedu najavljeno je ispitivanje o slučaju Hypo banka

'Stav je branitelja, ne stav gospodina Sanadera, da ne pomažemo suprotnoj strani u procesuiranju. Služit ćemo se onim procesnim ovlaštenjima koja idu nama u korist. Ocijenili smo da nam velika debata s tužiteljstvom u bilo kojem predmetu ne bi koristila jer, kako god se postavili, znamo u kojem pravcu stvari idu. Odgovore na pitanja ostavit ćemo za sud', poručio je Prodanović.

Još je rekao da je 'apsolutno protiv medijskih raspravljanja o glavnoj raspravi'. 'Stvari koje se vežu uz kaznene predmete trebale bi se raspraviti pred sudom, a ne preko medija. Čini mi se da je, ne samo u ovom slučaju, postala praksa da se pola posla obavi kroz medije', održao je, na kraju, kratku lekciju novinarima i kolegama iz svijeta prava odvjetnik Prodanović.

Inače, bivši hrvatski premijer Ivo Sanader zadovoljan je svojim prvim nastupom pred USKOK-ovim istražiteljicama, prenijeli su njegovi odvjetnici. U nešto manje od dva sata koliko je trajalo njegovo iznošenje obrane u slučaju Fimi media, kako tvrde odvjetnici, 'rekao je ono što je želio reći, pa je zadovoljan i time što je rekao i načinom na koji je govorio'.

Sanader je odmah dobio TV u sobi, tisak mu je dostupan, no ne čita baš previše intenzivno. Ipak, apsolutno je informiran o svemu što se događa izvan remetinečkih zidova.