Hrvatska NEMA OZLIJEĐENIH

Zbog nevremena na Jadranu se nasukalo šest plovila

Zbog nevremena koje je noćas zahvatilo sjeverni Jadran, nasukalo se čak šest plovila, no nitko, srećom, nije ozlijeđen, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

U noći, oko jedan sat i 30 minuta, kod Nerezina na Lošinju, nasukala se jedrilica Bonaventura s devet osoba, no uspjela se sama odsukati.

Pola sata kasnije, Tvrtka Sea help iz Malog Lošinja odsukala je 14-metarsku motornu jahtu Noi nove kod Ilovika, s dvoje talijanskih državljana.

Nepoznata brodica odsukala je jahtu Denis 2 kod luke Ilovik, na kojoj je bilo devet austrijskih državljana.

Zatim se ispred ulaza u lučicu na Silbi, oko dva sata i 45 minuta, nasukala osmometarska brodica, s tri hrvatska državljana. Na mjesto gdje se nasukala stigao je kapetan Lučke ispostave Silba Bogdan Lazarin i djelatnik tvrtke Emergensea. Ljudi su prevezeni, a odsukivanje je odgođeno do jutra.

Jutros se, pak, na Braču, oko pet sati i 30 minuta, nasukala 16-metarska jahta Simphony. Na poziciju je upućen djelatnik Lučke ispostave Milna, koji je nakon odsukivanja dopratio jahtu do Sumartina. Jahta u vlasništvu čarter tvrtke ULTRA s Brača ima vidljiva oštećenja. Na njoj je bilo šestero djece i četvero odraslih osoba.

A devet poljskih državljana nasukalo se jahtom u plićak na otoku Susku, jutros oko šest sati i 30 minuta. Nitko nije stradao, a odsukavanje se planira danas oko 12 sati, kada se očekuje dolazak plime.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još