TRAJE POTRAGA ZA ANTONIJOM

Paravinju danas izručuju Hrvatskoj?

22.07.2011 u 09:09

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Bariša Čolak u petak će odobriti privremeno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka Antonije Bilić iz Drniša, potvrdio je Hini izvor iz tog ministarstva

'Ministar Čolak će potpisati suglasnost za privremeno izručenje Paravinje zbog okolnosti istrage oko nestanka Antonije Bilić', rekao je izvor iz ministarstva koji nije želio biti imenovan.

Prema tome izvoru, Paravinja će po ubrzanoj proceduri biti izručen hrvatskim vlastima koje ga sumnjiče za ubojstvo Antonije Bilić. Nije međutim mogao precizirati hoće li Paravinja odmah u petak biti dostupan hrvatskim vlastima. U međuvremenu je Sud BiH dostavio potrebnu dokumentaciju na temelju koje je odobreno privremeno izručenje Hrvatskoj budući se Paravinja tome nije protivio.

Paravinja je pred sudom u Sokocu nepravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja, a njegovo izručenje zbog istog kaznenog djela traži i Srbija gdje je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4,5 godina.

Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske zasad o tome nemaju informacije.

Stotinu policajaca u potrazi za A. Bilić

U sklopu potrage za nestalom Antoniom Bilić danas se pretražuju područja uz cestu od manastira Krupa prema Golubiću , zatim od Berberova Buka do mjesta Paravinje i područje od Zelengrada do Kruševa, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava.

U pretrazi terena sudjeluje oko 100 policajaca interventne i kriminalističke policije šibensko-kninske i zadarske policijske uprave.

Policija i nadalje kontinuirano poduzima i druge mjere i radnje da bi pronašla A. Bilić, a posebno kroz detaljnu kriminalističko-analitičku obradu i analizu svih prikupljenih podataka i obavijesti, dodaje se u priopćenju.
U četvrtak je pretraživan teren uz cestu od manastira Krupe preko obrovačkog područja do raskrižja ceste Obrovac-Gračac te oko Berberova buka na rijeci Zrmanji.