UPOZORENJE VOZAČIMA

Zbog nesreće prekinut promet između Čađavice i Suhopolja

21.07.2011 u 08:42

Bionic
Reading

Promet je, zbog prometne nesreće, prekinut između Čađavice i Suhopolja na županijskoj cesti ŽC4024 u mjestu Kapinci, a obilazak je smjerom Suhopolje-Novaki-Podravska magistrala (D2) ili Čađavica-Miljevci-Nova Bukovica-Podravska magistrala (D2), izvijestio je Hrvatski autoklub i vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a samo vlažni u središnjoj Hrvatskoj.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D34 kroz grad Slatinu. Obilazak za osobna vozila je Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac (D34) i dalje prema Osijeku.

Zbog razminiranja, od 8 do 18 sati zatvaraju se državne ceste D38 Lipik-Požega u naselju Španovica, te D504 u naselju Prijeboj. Vozila se propuštaju po 15 minuta svakog punog sata.

Za sav promet zatvorene su državne ceste D22 Novi Marof-Sudovec, D34 državna cesta kroz Slatinu,

D38 Ruševo-Đakovo, D45 V. Zdenci-Hercegovac i D212 Zmajevac-Batina.

Za teretna vozila zatvorene su ceste ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta), D2 od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca), D29 Novi Golubovec-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica-Soblinec, kod Marije Bistrice.

Naizmjence se vozi cestom D3 Sveti Juraj-Pustakovec, D50 između čvora Sveti Rok i Gračaca,- između Novog Marofa i Turčina (D3), između Karlovca i Duge Rese u mjestu Gornje Mrzlo Polje (D3), na raskrižju D2 i ŽC 2143 u Koprivnici te D24 između Konjščine i Budinščine.

Na zagrebačkoj obilaznici zbog radova na čvoru Jakuševac, promet na sjevernoj i južnoj strani kolnika teče uz ograničenje brzine 80 km/h.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, izvijestio je HAK.