JEDNOGLASNA ODLUKA

Osječkoj televiziji regionalna koncesija na 12 godina

20.07.2011 u 19:24

Bionic
Reading

Jednoglasnom odlukom Vijeća za elektroničke medije danas je Osječkoj televiziji dodijeljena regionalna koncesija za digitalnu regiju D1, za područje istočne Slavonije, u trajanju od 12 godina

Osječka televizija time nastavlja emitirati na području Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dijela Brodsko-posavske županije koje je dosad pokrivala eksperimentalno, pa njezin program preko odašiljača može pratiti približno 600.000 stanovnika. Putem digitalnih mreža MAXtv, B.net, OptiTV i Iskon.TV može se pratiti i u cijeloj Hrvatskoj.

Dodjelom regionalne koncesije završene su dvojbe oko nastavka rada Televizije nakon što je Upravni sud lani poništio odluku Vijeća iz 2006. godine o dodjeli lokalne koncesije vlasniku Osječke televizije, tvrtki 0AR d.o.o., ustvrdivši da na tadašnjem natječaju nije ispunjavala sve tražene uvjete. Osječka je televizija na novom natječaju u veljači ove godine u regularnom postupku dobila lokalnu, a sada i regionalnu koncesiju.

Njezinu vlasniku, osječkom poduzetniku Željku Bilošu, to je osobito važno zbog promidžbe svog nedavno otvorenog trgovačko-poslovnog centra Portanova u Osijeku, najvećeg na prostoru istočno od Zagreba. Upravo taj motiv i želja za što većom gledanošću, Osječku televiziju čini nezavisnom od utjecaja bilo koje političke opcije. To su prepoznali i gledatelji, pa je posljednjih šest mjeseci postala najgledanija u regiji, a iza tri televizije koje pokrivaju najnaseljenije šire područje Zagreba, četvrta je po gledanosti lokalna televizija u Hrvatskoj.

'Članovi Vijeća rekli su mi da je naša natječajna dokumentacija ogledni primjerak kako se priprema zahtjev za koncesiju, a posebno su pohvalili to što nemamo nikakvih dugova prema državi te da sve obveze uredno podmirujemo. Dodjela regionalne koncesije na 12 godina omogućit će nam da punom snagom krenemo u nove programske projekte i ojačamo suradnju s našim partnerima i drugim televizijama', rekao nam je direktor Mate Radeljić.

Od glavne urednice, Ružice Smoličić, saznajemo da emitiraju 12-satni program, a 25 zaposlenika proizvodi 16 vlastitih emisija, dok je ostatak programa iz razmjene s drugim lokalnim televizijama i produkcijskim kućama u Hrvatskoj. Osječka televizija kontinuirano ulaže i u tehničku opremljenost, a od 1. siječnja 2012. godine preselit će u novi, najmodernije opremljeni i površinom značajno veći vlastiti prostor u Vukovarskoj ulici u Osijeku.