Hrvatska JEDNOGLASNA ODLUKA

Osječkoj televiziji regionalna koncesija na 12 godina

Jednoglasnom odlukom Vijeća za elektroničke medije danas je Osječkoj televiziji dodijeljena regionalna koncesija za digitalnu regiju D1, za područje istočne Slavonije, u trajanju od 12 godina

Osječka televizija time nastavlja emitirati na području Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dijela Brodsko-posavske županije koje je dosad pokrivala eksperimentalno, pa njezin program preko odašiljača može pratiti približno 600.000 stanovnika. Putem digitalnih mreža MAXtv, B.net, OptiTV i Iskon.TV može se pratiti i u cijeloj Hrvatskoj.

Dodjelom regionalne koncesije završene su dvojbe oko nastavka rada Televizije nakon što je Upravni sud lani poništio odluku Vijeća iz 2006. godine o dodjeli lokalne koncesije vlasniku Osječke televizije, tvrtki 0AR d.o.o., ustvrdivši da na tadašnjem natječaju nije ispunjavala sve tražene uvjete. Osječka je televizija na novom natječaju u veljači ove godine u regularnom postupku dobila lokalnu, a sada i regionalnu koncesiju.

Njezinu vlasniku, osječkom poduzetniku Željku Bilošu, to je osobito važno zbog promidžbe svog nedavno otvorenog trgovačko-poslovnog centra Portanova u Osijeku, najvećeg na prostoru istočno od Zagreba. Upravo taj motiv i želja za što većom gledanošću, Osječku televiziju čini nezavisnom od utjecaja bilo koje političke opcije. To su prepoznali i gledatelji, pa je posljednjih šest mjeseci postala najgledanija u regiji, a iza tri televizije koje pokrivaju najnaseljenije šire područje Zagreba, četvrta je po gledanosti lokalna televizija u Hrvatskoj.

'Članovi Vijeća rekli su mi da je naša natječajna dokumentacija ogledni primjerak kako se priprema zahtjev za koncesiju, a posebno su pohvalili to što nemamo nikakvih dugova prema državi te da sve obveze uredno podmirujemo. Dodjela regionalne koncesije na 12 godina omogućit će nam da punom snagom krenemo u nove programske projekte i ojačamo suradnju s našim partnerima i drugim televizijama', rekao nam je direktor Mate Radeljić.

Od glavne urednice, Ružice Smoličić, saznajemo da emitiraju 12-satni program, a 25 zaposlenika proizvodi 16 vlastitih emisija, dok je ostatak programa iz razmjene s drugim lokalnim televizijama i produkcijskim kućama u Hrvatskoj. Osječka televizija kontinuirano ulaže i u tehničku opremljenost, a od 1. siječnja 2012. godine preselit će u novi, najmodernije opremljeni i površinom značajno veći vlastiti prostor u Vukovarskoj ulici u Osijeku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još