KAJIN O SANADERU

'Nije bitno hoće li štetiti HDZ-u, nego koliko je naštetio Hrvatskoj'

20.07.2011 u 15:03

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj konferenciji za novinare oštro je osudio šaranje vozila srpske registracije, ustvrdivši da je riječ o nastavku nesankcioniranja onih koji fašističkim parolama vrijeđaju nacionalne manjine

'Kod nas je normalno na autobusne kućice i ostale zidove ispisati 'Ubij, ubij Srbina' i veličati ustaštvo i NDH. Počinitelje treba promptno pronaći i kazniti, a što se tiče šaranja vozila iz Srbije, turistička zajednica i lokalna zajednica moraju snositi troškove novog bojenja vozila', smatra Kajin

U nastavku konferencije, osvrnuo se i na povratak Ive Sanadera u Hrvatsku. 'Nije pitanje hoće li Sanader štetiti HDZ-u, već je pitanje koliko su Sanader i Jadranka Kosor naštetili Hrvatskoj', kazao je, dodavši kako će HDZ-u narod presuditi na predstojećim izborima te da je Sanader osebujna figura hrvatske politike, odnosno uz Tuđmana i Mesića najmarkantnija osoba hrvatske političke scene, zapitavši se i od kuda je crpio moć.

'Nažalost, za Sanaderove rabote su odgovorni mediji kao što su u ostalom suodgovorni za krvavi rat. Rata bez medija ne bi bilo, kao ni državne tajkunske hijerarhije da ih mediji nisu podržavali. Sanader je svima ušao pod kožu, drugovao je sa sindikatima i nekima iz oporbe. Sve je to činjeno pod parolom 'vi ne dirajte mene, i ja neću vas', ili 'kao što ima za mene biti će i za vas', smatra Kajin i napominje da su u HDZ-u stvarali kult ličnosti Ive Sanadera, a pritom su, tvrdi Kajin, kontrolirali policijsko-pravosudni aparat.

'Da se sankcioniralo prvog koji je stekao tvornicu bez ijedne kune, ne bi bilo Kutle, ne bi bilo Pašalića i, u konačnici Sanadera koji je osiromašio narod. Na kraju krajeva, da smo nakon Pakračke poljane procesuirali Tomislava Merčepa, nikada se ne bi dogodio Osijek, a da smo sankcionirali Osijek, ne bi se dogodio Sisak. Da smo pak sankcionirali Sisak, ne bi bilo paleži nakon Oluje', veli Kajin, izrazivši stav da je politika HDZ-a ravna zločinu te da je jasno kako Sanader nije za sve sam odgovoran.