Hrvatska USTUPAK HDZ-U I SDP-U

Lista Velog Mista ne izlazi na izbore u Splitu

  • Autor: L.N.
  • 19.3.2009 16:36:23
  • 19.3.2009 15:26:55

Lista Velog Mista neće izaći na lokalne izbore u Splitu zakazane za 17. svibnja, a njen predsjednik Željko Jerkov neće se kandidirati za splitskog gradonačelnika, priopćeno je na konferenciji za novinare ove stranke. Kao razloge za neizlaženje na izbore čelnici stranke, koju mahom čine poduzetnici, obrazložili su željom da se u jeku recesije više posvete privatnim poslovima

'Sada kada smo se SDP-u i HDZ-u maknuli s puta, od njih tražimo da sklope nestranačku koaliciju i zajednički izađu na izbore jer to gradu Splitu nikada nije bilo potrebnije nego sada', kazao je Jerkov.

Čelnici stranke smatraju da je aktualni zakon o lokalnim izborima pun nejasnoća i nepoznanica te da će gradonačelnik biti vezanih ruku bez podrške gradskog vijeća. Podsjetimo da su baš glasovi u gradskom vijeću bili godinama predmet beskrajnih upitnih trgovina. Potvrdio je i da će LVM poduprijeti napore u pravcu koalicije HDZ-a i SDP-a.

'Povlačenje Liste Velog Mista iz izborne utrke ne znači gašenje stranke. Napravili smo to kako bismo omogućili stvaranje koalicije HDZ-a i SDP-a za koju smo lobirali i prije četiri godine', kazao je Jerkov i dodao ovo nije ustupak dvjema najjačim strankama kako bi se svrgnuo Kerum, jer 'osim HDZ-a i SDP-a, i ne vidi ozbiljnije kandidate u Splitu'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još