Hrvatska PREŽIVJELA TOPLINSKI UDAR

Počeo transport male Poljakinje s Kantride u Poljsku

Transport šestogodišnje Poljakinje, koja je prije deset dana 45 minuta ostavljena zatvorena u autu u Omišlju na otoku Krku pri vrtoglavo visokoj temperaturi, započeo je danas iz Dječje bolnice Kantrida

Djevojčica je u pratnji poljskog saniteta odvezena na riječki aerodrom na Krku, odakle će posebnim zrakoplovom biti prebačena u Poljsku.

U Poljskoj je čeka daljnje liječenje, budući da se njezin mozak nije oporavio. Sve ostale vitalne organe, nakon preživjelog toplinskog udara, liječnici Dječje bolnice uspjeli su izliječiti, no ostao je prisutan duboki poremećaj svijesti. Izvan je životne opasnosti, gleda, ali ne percipira okolinu. Nažalost, najvjerojatnije će cijeloga života ovisiti o tuđoj pomoći.

Njezine roditelje, 31-godišnjake, koji svoju kćerkicu, kako su nam rekli, nisu namjerno ostavili u autu, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci tereti za kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta, u stjecaju s kaznenim djelom tjelesne ozljede iz nehaja, no predmet će se prebaciti u Poljsku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još