Hrvatska MILANOVIĆ O POVRATKU SANADERA

'Moramo saznati kako je funkcionirao i kako se financirao HDZ'

Povratak bivšeg premijera Ive Sanadera iz razmišljanja o izbornoj kampanji izvukao je SDP-ovog predsjednika Zorana Milanovića, koji je uvjeren da će Sanader imati pošteno suđenje, ali i da će njegov povratak utjecati na kampanju, što je već vidljivo

'Očekujem da će imati pravedno suđenje. Ja sam bio njegov otvoreni kritičar, katkad sam i sam zbog toga kritiziran, ali Hrvatska mora saznati kako je funkcionirao HDZ na čelu sa Sanaderom i njegovim zamjenicima i pomoćnicima, kako su financirane izborne kampanje, kako su od 2004. financirane predsjedničke kampanje. Dakle, ovo je možda malo bolno sve skupa, možda je reality show, ali je nešto što Hrvatska mora znati', kazao je Milanović.

Iako bi se iz Milanovićeve izjave moglo shvatiti da očekuje da Sanader razjasni i ulogu premijerke Jadranke Kosor, na samo pitanje novinara hoće li je Sanader povući za sobom Milanović nije dao komentar.

Na upit kakva je politička odgovornost HDZ-a za sve što se događalo, Milanović je kazao: 'Stranke su tu da odgovaraju i politički, i kazneno-pravno i građanski pravno. Kada se načini šteta, onda tu štetu treba namiriti i dugove vratiti.'

Novinare je zanimalo i hoće li proces Sanaderu utjecati na izbornu kampanju koja će se vrlo vjerojatno voditi u isto vrijeme. 'Ova kampanja traje nažalost već dugo, što spontano, što kroz afere, što kroz ponašanje HDZ-ovih ljudi. Nemoguće je te stvari odvojiti. Nažalost, Hrvatska se puno više već mjesecima bavi kampanjom, a puno manje ili gotovo nimalo onime što su naši duboki problemi, a to je zaduženost zemlje i stagnacija', zaključio je Milanović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još