Hrvatska MUČNE TEME

Bivšoj šefici računovodstva HDZ-a pozlilo tijekom ispitivanja

Bivšoj šefici HDZ-ova računovodstva Branki Pavošević pozlilo je prilikom ispitivanja kod sutkinje istrage zagrebačkog Županijskog suda, pa je vozilom hitne pomoći oko 12.30 sati prevezena u bolnicu

Pavošević je oko podneva dovedena pred sutkinju istrage Ernu Dražančić koja treba odlučiti o zahtjevu USKOK-a da bivšu šeficu HDZ-ova računovodstva zadrži u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Nedugo nakon početka ročišta zatvorenog za javnost osumnjičenoj je pozlilo, pa je pozvana hitna pomoć. U pratnji pravosudnih policajaca bivša šefica HDZ-ova računovodstva i HDZ-ova članica Skupštine Zagrebačke županije odvezena je u bolnicu.

Zastupnica USKOK-a Tamara Laptoš kazala je novinarima ispred suda da se iza 13 sati očekuje odluka sutkinje o istražnom zatvoru.

Branka Pavošević osumnjičena je u aferi Fimi media za zloporabu položaja i ovlasti te udruživanje radi počinjenja kaznenog djela.

Pred USKOK-ovim istražiteljima jučer je, po riječima njezinog branitelja, iznijela 'aktivnu obranu' i negirala krivnju.

Bivša šefica računovodstva vladajuće stranke, koja je s te dužnosti smijenjena 2008. kada je revizija otkrila nepravilnosti, osumnjičena je da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, šefom Carine Mladenom Barišićem te nekoliko šefova javnih poduzeća i ministara izvlačila novac iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media, po kojoj je afera i dobila ime.

Posljednje uhićenje u aferi Fimi media, u kojoj se za gotovo 100 milijuna kuna nezakonito izvučenih iz državne blagajne tereti 16 osoba, dogodilo se uoči izručenja bivšeg premijera Sanadera, prvoosumnjičenog u tom slučaju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još