TRAŽI SE 'PRAVI' ODVJETNIK

HDZ 'otkantao' odvjetnika Vladimira Gredelja?

Bionic
Reading

Bjelovarski odvjetnik Vladimir Gredelj nije dobio posao branitelja HDZ-a. S obzirom na daljnja uhićenja u stranci, lov na pravog odvjetnika još je u tijeku

Entuzijazam koji je bjelovarski odvjetnik Vladimir Gredelj imao prije dva dana dok je pregovarao s HDZ-om danas je potpuno nestao i nije bio raspoložen za razgovor s novinarima.

Najprije je izbjegavao odgovor na pitanje jesu li pregovori s HDZ-om završili i hoće li biti njihov branitelj, da bi na drugi poziv i pitanje je li postao odvjetnik vladajućoj stranci rekao: 'Ne! Sve je isto kao i lani.'

Jesu li na odluku utjecale negativne izjave Gredelja na račun Vlade prije pet mjeseci dok je pred disciplinskim sudom branio kolegu odvjetnika Antu Nobila (koji je trenutno, kao branitelj Damira Polančeca, najgorljiviji napadač na Vladu) ili neki drugi elementi, nismo uspjeli doznati.

Podsjetimo, Gredelj je braneći Nobila rekao da je premijerka Jadranka Kosor i šefica HDZ-a 'demokratski nepismena' te je pokušavao dokazati da je premijerka pokušavala onemogućiti Nobila da radi svoj posao.

Gredelj je prije dva dana tvrdio da su takve situacije u odvjetničkom poslu sasvim legitimne, no HDZ si vjerojatno ne može priuštiti da im jednoga dana, u slučaju da dođu na sud, netko zaigra na kartu da HDZ-u ne vjeruje čak ni njihov odvjetnik.