FIMI MEDIA I CRNI FONDOVI

Uhićena bivša šefica HDZ-ova računovodstva

14.07.2011 u 10:30

Bionic
Reading

Vijećnica Zagrebačke županije te bivša šefica HDZ-ovog računovodstva Branka Pavošević uhićena je u četvrtak ujutro po nalogu Uskoka, a u sklopu istrage oko poslovanja tvrtke Fimi medija

Pavošević je obnašala dužnost šefice računovodstva od 2003. do 2008. godine, kada je smijenjena nakon što je Državna revizija otkrila nepravilnosti u financijskom poslovanju stranke.

Kako neslužbeno doznaje Vjesnik, Mladen Barišić, bivši glavni rizničar HDZ-a, tijekom dosadašnje istrage ispričao je kako je dio novca nosio u HDZ te predavao Branki Pavošević. Riječ je bila o iznosima od 100 do 200 tisuća kuna mjesečno.

'Isključivo po uputama Ive Sanadera, meni bi Branka Pavošević svaki mjesec rekla kolike su potrebe stranke za taj mjesec, te je li ostalo nešto nepodmirenih troškova od prošlog mjeseca', kazao je, između ostalog, Barišić uskočkim istražiteljima, navodi Novi list

Prema Barišićevom iskazu, dok je na čelu stranke bio Ivo Sanader, taj se novac koristio za tekuće troškove, ali navodno i za isplatu 'dodatka' na plaću nekim dužnosnicima stranke.

Odvjetnik joj je trebao biti Veljko Miljević, no u USKOK-u i DORH-u su mu rekli da je zbog nekih drugih slučajeva (obrane Darka Marinca u aferi Spice) u sukobu interesa te će Branku Pavošević braniti odvjetnik Davor Cahun. Miljević tvrdi da nije u sukobu interesa i da će, ako dokaže da nema prepreka, naknadno nastaviti njezinu obranu.

Pavošević će večeras biti dovedena u prostorije PNUSKOK-a, a sutra bi ju trebali ispitati istražitelji USKOK-a.