Hrvatska SPECIFIČAN SLUČAJ

Milinović zatražio izvješće o smrti Brodarca

Ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je večeras da je od stručnjaka osječkoga Kliničkog bolničkog centra zatražio daljnju kontrolu svih okolnosti u kojima je jutros u toj zdravstvenoj ustanovi preminuo umirovljeni general i političar Đuro Brodarac

'S obzirom na to da je javnost posebno senzibilizirana za taj slučaj, zatražio sam dodatnu kontrolu i posebno izvješće bolničke unutarnje kontrole, iako sam gotovo siguran da su osječki liječnici učinili sve što je bilo moguće", izjavio je Milinović.

Dodao je da bi izvješće unutarnje kontrole trebalo biti gotovo sutra, kao i nalaz obdukcije Brodarčeva tijela.

Milinović je ustvrdio da je Brodarac iz osječkog zatvora, gdje je bio pritvoren zbog sumnje da je počinio ratni zločin na sisačkom području 1991. i 1992., u bolnicu doveden još jučer u vrlo tešku stanju.

"Kako nije bio kontaktibilan, a reagirao je samo na jake vanjske podražaje boli, premješten je na odjel intenzivne njege i liječnici su učinili sve kako bi mu spasili život. Nažalost nisu uspjeli", kazao je Milinović koji je uvjeren da će dodatne kontrole pokazati da je hrvatski zdravstveni sustav dobro reagirao.

U osječkom zatvoru Brodarac je s još dvojicom osumnjičenika bio oko tri tjedna pod sumnjom za ratni zločin na sisačkom području. Njegov odvjetnik Petar Šale kazao je da je za Brodarčevu smrt odgovorna država jer je pritvoren bez potrebe i unatoč prijedlogu da se zadrži u kućnom pritvoru.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još