ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Brodarac iz zatvora prevezen u bolnicu

12.07.2011 u 17:49

Bionic
Reading

Đuro Brodarac, koji je zbog sumnje da je počinio ratni zločin u osječkome zatvoru, danas je zbog zdravstvenih tegoba prevezen u osječki Klinički bolnički centar

Po riječima njegova odvjetnika Petra Šale, Brodarcu je pozlilo jer, kako je rekao, "inače ima zdravstvenih problema i visoki tlak", a visoke temperature dodatno su mu pogoršale stanje. Dodao je kako "u ovom trenutku ne zna detalje zdravstvenih problema" te kako očekuje da će sutra znati nešto više kada budu gotovi nalazi.

Zamjenik ravnatelja osječkoga Kliničkoga bolničkog centra Tonči Mišević izjavio je kako ta ustanova ne daje informacije za javnost o zdravstvenom stanju pacijenata ni jesu li u bolnici jer je to "stvar privatnosti svakog pacijenta".

Protiv Đure Brodarca i još dvojice osumnjičenika za ratni zločin počinjen na sisačkom području 1991. i 1992. Vladimira Milankovića i Dragana Bošnjaka istražni sudac osječkoga Županijskoga suda donio je 24. lipnja rješenje o pokretanju istrage te im odredio jednomjesečni pritvor, što je predložilo osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) zbog opasnosti od ometanja istrage i posebno teških okolnosti u kojima je počinjeno kazneno djelo.