UNIŠTENI USJEVI, KROVOVI...

Tuča napravila veliku štetu u Zagorju

12.07.2011 u 13:41

Bionic
Reading

Olujno nevrijeme, praćeno kišom, tučom i jakim vjetrom zahvatilo je područje Kraljevca na Sutli, kao i okolna naselja Movrač, Draša i Kačkovec u Krapinsko-zagorskoj županiji, izvijestila je danas Državna uprava za zaštitu i spašavenje.

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je jučer nešto prije 19 satii više dojava o tuči veličine oraha, rušenju drveća i električnih stupova na prometnice. U mjestu Kačkovec tuča, grane i nanosi šljunka zakrčili su prometnice.

Županijski centar 112 o nevremenu je obavijestio Vatrogasni operativni centar Krapinsko- zagorske županije, komunalne službe i lokalnu upravu.

Nakon izvanredne sjednice Općinskog vijeća u općini Kraljevec na Sutli te nakon uvida u stanje na terenu, župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić proglasio je elementarnu nepogodu u gradu Klanjcu te općinama Kraljevec na Sutli i Kumrovec.

Kako se navodi u priopćenju iz županovog ureda, tuča je jučer uzrokovala velike materijalne štete na području Klanjca, Kraljevca na Sutli i Kumrovca.

Zbog velikih materijalnih gubitaka, Krapinsko-zagorska županija dogovorila je s tvrtkom Tondach popust na crijep u visini od 40 posto za sanaciju kuća oštećenih tučom na tom području, dok će Krapinsko-zagorska županija izdvojiti za sanaciju materijalne štete 70.000 kuna, kaže se u priopćenju.