SPECIJALAC, A NE KRIMINALIST

Fijasko potrage za Antonijom Bilić zbog ambicija Milijana Brkića?

12.07.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Više od mjesec dana intenzivne potrage za nestalom 17-godišnjom Drnišankom Antonijom Bilić nije donijelo nikakvih rezultata. Policija i dalje ne zna traga li za tijelom, slijedom priznanja višestrukog silovatelja Dragana Paravinje, koje je u međuvremenu opovrgnuo, ili je Antonija, kao žrtva traffickinga, završila preko granice negdje u bijelom roblju. Slučaj bi mogao završiti fijaskom, pa izvori iz policijskih krugova razloge takva ishoda vide u činjenici da akcijom potrage rukovodi Brkić, koji uopće nije kriminalist, nego specijalac

Zbog tapkanja u mjestu u čitavom slučaju, u političko-policijskim krugovima krenulo se s nagađanjima i spekulacijama o razlozima toliko široke i intenzivne potrage kakve nije bilo ni za jednim nestalim do sada. Glavni koordinator potrage za Antonijom Bilić je zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić, a upućeni tvrde kako je riječ o njegovoj promociji kako bi uskoro, vjerojatno do izbora, mogao zasjesti na mjesto aktualnog ravnatelja policije Olivera Grbića, piše Nacional. Grbić, naime, slovi kao čovjek Ive Sanadera, a Brkić je igrač ministra policije Tomislava Karamarka.

Usto, Grbić je nedavno kompromitiran u više političkih i privatnih afera, od odbačene kaznene prijave protiv oporbenjaka Slavka Linića do spominjanja u kontekstu pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda, pri čemu je navodno štitio svog kuma i prijatelja, direktora Osijek Koteksa Dragu Tadića, koji je navodno bio glavni koordinator u akciji prikupljanja mita za spašavanje Branimira Glavaša.

Upućeni iz policijskih krugova tvrde kako je neobično da akcijom potrage za nestalom djevojkom rukovodi Brkić, koji uopće nije kriminalist, nego specijalac, a u prilog njegovu mogućem novom avansiranju navode i činjenicu da ga je Karamarko uvijek povlačio za sobom – od zagrebačke SOA-e do centrale sigurnosne agencije. No Brkić je tek nedavno završio Visoku policijsku školu i nema potreban broj minimalnih pet godina radnog staža u toj struci za poziciju ravnatelja policije.