DOMAĆI KUKURUZNI

Žganci - nova robna marka Zagrebačke županije

18.03.2009 u 17:09

Bionic
Reading

Zagrebačka županija predstavila je danas desetu robnu marku Zagrebačke županije - 'Domaći kukuruzni žganci', kojom Županija nastavlja s trendom brendiranja visoko kvalitetnih prehrambenih proizvoda

ZAGREB - Inicijalnu ideju za projekt dao je poduzetnik Slavko Gorički, vlasnik tvrtke Gotes d.o.o., a Zagrebačka županija je u suradnji s Agronomskim fakultetom izradila projekt kao i pravilnik o proizvodnji, nadzoru i korištenju nove robne marke, priopćeno je iz te županije.

"Domaći kukuruzni žganci" će se proizvoditi isključivo na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja imaju sjedište u Zagrebačkoj županiji.

Spajanjem tradicionalnih vrijednosti i suvremenih tehnoloških dostignuća omogućeno je poljoprivrednim proizvođačima da se pozicioniraju na domaćem tržištu, ali i da u budućnosti pronađu svoje mjesto na otvorenom europskom tržištu, poručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Podsjetio je kako je Županija još 1999. prva u Hrvatskoj započela s brendiranjem prehrambenih proizvoda koji se proizvode na poljoprivrednim gospodarstvima.

Na hrvatskom tržištu s etiketom zaštićene robne marke Zagrebačke županije uz "Domaće kukuruzne žgance" su vina Portugizac Plešivica i Kraljevina Zelina, robna marka jabuke Sunčana, kiselo zelje Laktec, Samoborska salama, jabučni ocat Kap zdravlja, sirevi Dragec i Kriško te robna marka jela Sjećanja za stolom.