DIVLJI ZAPAD U ZAGREBU

Plinskim pištoljem i palicom na vozače Taxi Cammea

11.07.2011 u 10:50

Bionic
Reading

Nakon učestalih napada na vozače Taxi Cammea koji su kulminirali ovog vikenda masovnim obračunom u zagrebačkoj Držićevoj između 'starih' taksista i vozača Cammea uprava te tvrtke na konferenciji za novinare pobrojala je slučajeve u kojima je konkurencija fizički i psihički maltretirala njihove zaposlenike

Kako bi se obranili od napada, DORH-u su podnijeli i kaznene prijave zbog neovlaštenog prisluškivanja i snimanja, za uvrede fizičke i pravne osobe te zbog zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju jer Udruženje taksista krši poslovne običaje u sredini u kojoj djeluje, kažu u Cammeu.

Također apeliraju na Ministarstvo unutarnjih poslova, Skupštinu grada Zagreba, Hrvatsku obrtničku komoru, Hrvatsku gospodarsku komoru, Turističku zajednicu, Udruge koje štite ljudska prava i ustavni poredak – 'da zaustave ovo svojevoljno ponašanje pojedinih članova iz Udruženja'.

Iako vozila Taxi Cammea prometuju Zagrebom od 22. travnja popis incidenata i napada na vozače poprilično je dug. Bilo je tu napada plinskim pištoljem, razbijenog nosa vozača Cammea, napad teleskopskom palicom, naguravanje na Plesu, napad na Jarunu, dva puta na Autobusnom kolodvoru, guranje s ceste na Ribnjaku, blokiranje vozila u Gajevoj, na Jarunu, napad kod KBC-a Rebro… Osim fizičkih napada vozači Taxi Cammea ni krivi ni dužni od konkurencije trpe i učestale uvrede i verbalne napade koje uključuju psovke.