JADRANKA KOSOR

'Treba ulagati u otoke jer na njima živi sve više ljudi'

10.07.2011 u 17:08

Bionic
Reading

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas na otoku Šipanu na prigodnoj svečanosti obnovljenu rivu u šipanskoj luci

Pristanište je produženo za osam metara, prošireno za 1,2 metra i povišeno za 40 centimetar pa u luku mogu redovito uplovljavati linijski brodovi koji plove iz Dubrovnika na elafitske otoke - Koločep, Lopud i Šipan.

'U proteklih šest godina u razne projekte na hrvatskim otocima vlada je uložila deset milijarda kuna', rekla je Jadranka Kosor te dodala kako naravno treba ulagati i dalje, a osobito u povezivanju otoka s kopnom, odnosno u infrastrukturu.

Premijerka je podsjetila da je, prema najnovijem popisu stanovnika na hrvatskim otocima, u odnosu na 2001. godinu, broj stanovnika porastao za šest tisuća što, istaknula je, najbolje govori o tomu koliko je bilo važno ulagati u hrvatske otoke.

Podsjetila je i da je jutros bila na Prevlaci gdje je razgovarala s bivšim vlasnicima zemljišta te naglasila da će, ako to bude moguće, Vlada ispraviti nepravde tamo gdje se ustanovi da one postoje.

Radove u šipanskoj luci vrijedne pet milijuna kuna financirali su Ministarstvo mora prometa i infrastrukture, Županijska lučka uprava Dubrovnik i Grad Dubrovnik.