ODLUKA O ISTRAZI

USKOK-ovi osumnjičenici privedeni na Županijski sud

09.07.2011 u 18:03

Bionic
Reading

Šestorica osumnjičenika, koje USKOK tereti za zloporabu položaja i ovlasti u slučaju malverzacija sa zemljištem na području općine Sibinj kod Slavonskoga Broda, privedeni su oko 16,15 sati u istražni centar osječkoga Županijskog suda.

Za spomenuta kaznena djela, po neslužbenim informacijama, osumnjičeni su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac, poduzetnik Ivan Rimac, načelnik općine Sibinj Ivica Batinić, bivši vijećnik Ivan Mišković, čelnik brodsko-posavskoga HDZ-a Zdravko Sočković te autoprijevoznik Željko Garić.

Neposredno prije privođenja okrivljenika na Županijski sud došli su i njihovi odvjetnici.

Očekuje se odluka istražnoga suca osječkoga Županijskoga suda o prijedlogu za provođenje istrage i određivanju istražnoga zatvora, koji je, nakon današnjeg ispitivanja svih okrivljenika, predložio USKOK.

Državno odvjetništvo izvijestilo je na svojim internetskim stranicama da je USKOK pokrenuo istragu i zatražio određivanje istražnoga zatvora protiv zapovjednika Hrvatske kopnene vojske generala Mladen Kruljaca i još petorice suosumnjičenih koje se tereti da su malverzacijama s građevinskim zemljištem oštetili općinu Sibinj kod Slavonskoga Broda za 16,5 milijuna kuna.