HNS O STANJU U ZAGREBU

'Ako SDP i Bandić nastave ovako, tražit ćemo izbore'

08.07.2011 u 13:40

Bionic
Reading

Zagrebački ogranak hrvatske narodne stranke (HNS) odlučio je uputiti apel SDP-u koji ima većinu u Skupštini, Zagrebačkom holdingu i gradonačelniku Milanu Bandiću u kojem od svih strana traže da konačno postignu konsenzus kako bi Zagreb mogao normalno funkcionirati

'Ovakva razina funkcioniranja kakvu imamo sada dovodi do zaustavljanja svih procesa koji vode boljitku Grada. Naprosto nije normalno da Skupština odbija sve prijedloge gradonačelnika niti je normalno da Bandić može

sebi dopustiti da ide kontra građana. Nužno je naći kompromis, a ako do njega dođe i Grad nastavi funkcionirati na način kako je to sada, tražit ćemo nakon parlamentarnih izbora raspisivanje izbora u Zagrebu', kazao je predsjednik zagrebačkog ogranka narodnjaka Dragan Kovačević.

Iz HNS-a su najavili da će uskoro u javnost izaći s mini projektom reindustrijalizacije Zagreba.

'Svaka kriza donese nešto dobro, a nama je donijela da se zaustave projekti koji ne donose ništa, a to su prazni stanovi. Zagrebu je nužna politika reindustrijalizacije koja će Grad dovesti na čelo u regiji.

Također sve poslovne prostore u središtu grada dati u najam po jednu kunu u narednih deset godina svima koji to žele pod uvjetom da u njima zaposle ljude i urede ih. Središte grada odumire već duže vremena i moramo napraviti nešto po tom pitanju', istaknuo je Kovačević.

Tajnik zagrebačke organizacije Tomislav Stojak pak smatra da Gradu, u situaciji u kojoj se nalazi, nije nužna organizacija Svjetskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će se održati 2014. godine za koju bi, ako Skupština da zeleno svjetlo, Zagreb bio kandidat.

'Treba se sjetiti samo repova koji su se vukli iza Svjetskog prvenstva u rukometu i Europskog prvenstva u vaterpolu. Lijepo je da Zagreb bude kandidat a to nešto i košta, a nitko ni okvirno o novcima ne priča', zaključio je Stojak.