PARKING ZAGREB GRADI

Bandić i SDP pred povijesnim dogovorom

08.07.2011 u 13:12

Bionic
Reading

Zvuči nevjerojatno, ali gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i SDP koji ima većinu u Gradskoj skupštini konačno bi se oko nečega mogli dogovoriti. Iako sve još treba uzeti s dozom rezerve jer konačni dogovor tek treba biti postignut, nije isključeno da se dojučerašnje stranačke kolege dogovore o oko Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja

Naime, u skupštinsku proceduru prvotno je svaka strana poslala svoj prijedlog nove Odluke, a kada se uvidjelo da su prijedlozi slični, ušlo se u pregovore da se pred gradskim zastupnicima nađe jedan prijedlog. Zbog toga se i skupštinski Odbor za statut nije o odluci izjasnio danas, već je sve prebačeno za neposredno pred sjednicu Skupštine koja je na rasporedu u utorak.

'Gradonačelnikov prijedlog napisan je na podlozi SDP-ova prijedloga. Mi smo se voljni usaglasiti s gradskom administracijom, a hoće li do toga doći, još ćemo vidjeti', kazao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić

Prema njegovim riječima, Bandić i SDP kompromisno su se usuglasili oko toga da cijene i zone parkiranja u budućnosti određuje Gradska skupština na prijedlog gradonačelnika, a ne da to bude kao do sada kada su te odluke bili isključivo u ingerenciji prvog čovjeka Grada. Zauzvrat je skupštinska većina pristala da prihod od rezerviranih parkirnih mjesta ne ide Zagrebparkingu, već da on ide izravno u gradski proračun kako je bilo i do sada.

Bandić pozdravio kompromis

'Drago mi je da je kompromis napravljen i što jednaodluka ide na Skupštinu. Kad ima dobre volje, strpljenja i razuma, a posebnorazboritosti, i rezultat je dobar. To je dobar put i za ostale stvari– da ljudi sjednu, razgovaraju i dogovore se', poručio je Milan Bandić.

'Dogovor nije postignut oko povlaštenih parkirnih karata. Gradonačelnik traži da mu ih se da 600, što je za nas neprihvatljivo. Do sada ih je imao 400, pa mislim da bismo se možda mogli dogovoriti oko 500', naglasio je Bernardić.

Hoće li do dogovora doći, moglo bi biti poznato nakon za danas zakazanog sastanka u trokutu SDP -  Bandić - Zagrebparking iako nije isključena ni mogućnost da se sve okonča neposredno pred skupštinu idućeg tjedna.