Hrvatska HDZ-OVCI O OBERSNELOVOM PRORAČUNU

'Grad Rijeka je kao Galeb, olupina koja pušta'

'Obersnelov proračun je kao brod Galeb, ima ime, prošlost, povijest, ali danas je to stara olupina, koja pušta, koju krpaju da ne potone', izjavio je danas HDZ-ov gradski vijećnik Josip Rupčić, kritizirajući najnoviji rebalans riječkog gradskog proračuna

Rupčić tvrdi da je riječki proračun u konstantnom smanjenju, a gradska vlast samo poskupljuje cijenu vode ili pak diže cijenu prireza. Njegov kolega Branko Rađa bio je još oštriji te je gradonačelnika Obersnela pozvao na odgovornost i djela ili ostavku.
Tvrtke Energo i Vodovod i kanalizacije su u minusu 37 milijuna kuna, a Riječani plaćaju skupu vodu, iako su u ovih 20 godina utrošene stotine milijuna kuna u opskrbu. 'Gradonačelniče, zar vas nije sram?' upitao se Rađa.

Predsjednica kluba HDZ-ovih vijećnika Tomislava Zečević Pedić naglasila je da su obilježja Obersnelove vladavine neispunjena obećanja, poskupljenja, mito, korupcija, nepotizam te komunalne tvrtke u gubicima.

'Godinama slušamo kako je Rijeka transparentna, gradonačelnik se javno hvali da će na svaku pa i najmanju prijavu reagirati, smijeniti one koji su se ogriješili. I onda policija otkrije da je šefica Direkcije za poslovne prostore Željka Marković umiješana u aferu oko primanja mita, a to je samo jedna od mnogih afera u vrijeme vladavine Vojka Obersnela i Željka Jovanovića, i nitko ne poduzme adekvatnu mjeru i primjereno reagira. Gradonačelnik i dogradonačelnik jesu izrazili zgražanje nad svima koji svoj položaj iskorištavaju u osobne svrhe, ali djelatnicu Gradske uprave vraćaju na radno mjesto', rekala je Zečević Pedić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još