Hrvatska UPISNA GROZNICA

Elitne gimnazije primaju samo superodlikaše

Model upisa koji je ove godine osmislilo Ministarstvo obrazovanja ostavio je pred vratima elitnih gimnazija odlikaše koji su tijekom školovanja imali jednu jedinu četvorku

Jedanaest učenika koji su u sedmom i osmom razredu imali četvorku iz nekog predmeta, a ostalo same petice, ostalo je prikraćeno za mogućnost upisa u zagrebačku XV. gimnaziju, popularni MIOC, izvještava Jutarnji list.

Među njima je i 14-godišnjak koji je u 7. razredu imao četvorku iz - tjelesnog! U zagrebačku II. gimnaziju nije se, pak, mogao upisati učenik kojem je prosjek pokvarila četvorka iz likovnog.

'Upisujemo 252 učenika, a prijavilo nam se 270 superodlikaša s maksimalnim brojem bodova. Njih ćemo upisati, a sve ostale smo morali odbiti', rekla je Jutarnjem ravnateljica XV. gimnazije Veronika Javor.

Za upis u II. gimnaziju prijavilo se 200 kandidata koji su imali 61 bod ili više od toga. Budući da im je upisna kvota 168 mjesta u ovu gimnaziju će, prema riječima ravnatelja škole Drage Bagića, primiti samo one s prosjekom 5.0.

Navala je bila i na zagrebačku V. i VII. gimnaziju. Tamo se prijavilo 300 učenika, od kojih 122 imaju 61 i više bodova. Ravnateljica VII. gimnazije Ljilja Vokić kazala je da im ne preostaje drugo nego računati prosjek na dvije decimale.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još