NA ISTOM MJESTU

U sisačkoj Rafineriji opet buknuo požar

04.07.2011 u 18:51

Bionic
Reading

U Ini Rafineriji nafte u Sisku popodne je buknuo manji požar nafte zaostale u kanalima cjevovoda u postrojenju KP-6 koje je 20. lipnja bilo zahvaćeno velikim požarom, izvijestila je sisačko-moslavačka Policijska uprava

Požar koji je buknuo u 14,35 sati ubrzo je ugašen. Vatra je buknula prilikom sanacije, a kako se doznaje u Rafineriji, zapalila se nafta zaostala u dijelu cjevovoda zbog rezanja cijevi kako bi se mogla ispumpati. Požar je odmah ugašen pjenom jer su vatrogasci stalno uz radnike. Policijski očevid traje.

Inače, za veliki požar koji je 20. lipnja buknuo u sisačkoj Ini Rafineriji nafte kazneno je prijavljeno petero djelatnika Rafinerije.

Kriminalističkom istragom i u konzultacijama sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku policijski službenici utvrdili su da su petorica djelatnika pogona dorade i manipulacije sisačke Rafinerije nafte kao službene i odgovorne osobe - zbog nemarnog i nesavjesnog postupanja po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama – 'izazvali opasnost za život ili tijelo ljudi i imovine većeg opsega, zbog čega je 20. lipnja oko 10,30 u Rafineriji izbio veliki požar', priopćila je 1. srpnja sisačko-moslavačka Policijska uprava.

U konzultacijama s državnim odvjetništvima policija nastavlja kriminalističku istragu