POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ

Razinu jezera na Brljanu smanjili 20-ak cm

03.07.2011 u 12:14

Bionic
Reading

Izuzev Brljanskog jezera, Roškog slapa i drugih dijelova uz tok rijeke, pretražuje se i područje uz ceste od Kistanja prema Obrovcu te kod naselja Macure, Ervenik i Radučić

Dosad smo razinu jezera na Brljanu smanjili za oko 20 do 30 centimetara. Trenutačno tridesetak pumpi ispumpava vodu. Ako bude potrebe, donijet ćemo još pumpi iz drugih dijelova Hrvatske, koje onda moramo spuštati u jezero, a svaka teži nekoliko stotina kilograma, među ostalim je oko 11 sati pojasnio Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik, kako se odvija ispumpavanje, odnosno prelijevanje dijela jezera na Brljanu.

Kako je poznato, šibenski vatrogasci su jučer započeli uklanjati vodu iz dijela jezera i prelijevati je u manje jezero, ne bi li na taj način došli do jasnijeg uvida u moguće tragove koje bi povezali s nestankom 17-godišnje Antonije Bilić. Koliko će potrajati taj vatrogasni posao, zasad nije poznato, a mogao bi potrajati i dulje od dva dana, kako je rečeno.

Inače, pretraga terena je nastavljena u sličnom obimu kao i proteklih dana, s tim da je danas ponovno proširena na neke lokacije na kojima se dosad nije odvijala. Izuzev Brljanskog jezera, Roškog slapa i drugih dijelova uz tok rijeke, pretražuje se i područje uz ceste od Kistanja prema Obrovcu te kod naselja Macure, Ervenik i Radučić.

Policija je javila da danas u potrazi sudjeluje 125 ljudi - 50 policajaca, 60 pripadnika GSS-a i 15 vatrogasaca.