Hrvatska TROSTRUKO SLAVLJE

Što spaja Kosor, Sanadera i Pamelu Anderson?

  • Autor: An. S.
  • 1.7.2011 11:31:02
  • 1.7.2011 10:47:15

Premijerka Jadranka Kosor danas ima trostruki razlog za slavlje, a to su rođendan, zaključenje pregovora s Europskom unijom i druga godišnjica odlaska Ive Sanadera s vlasti, nakon čega je postala predsjednicom Vlade

Rodila se u Pakracu prije 58 godina, a 56 godina kasnije na isti taj dan hrvatski premijer Ivo Sanader nenadano je dao ostavku i, u maniri komunističkih vlastodržaca, za svoju nasljednicu na mjestu šefice države i partije imenovao istu tu Jadranku Kosor.

Zahvalna Jadranka ambiciozno je prihvatila dodijeljenu ulogu te za glavni cilj izabrala uvesti zemlju u Europsku uniju bez obzira na žrtve.

Ispostavilo se da je žrtva borbe protiv korupcije koju je Europa tražila glava njezinog prethodnika, ali nije se libila, već je obavila traženo i pomela, ne samo njega, nego i sve ostale koje je Bruxelles tražio, brže nego što pravi krumpir salatu.

Iz zahvalnosti što je dobro obavila godišnje čišćenje Lijepe Naše, Bruxelles joj je ispunio želju i omogućio joj da baš ona bude ta koja će zaključiti dugotrajne pregovore s europskim klubom dvije godine kasnije točno nekoliko sati prije rođendana. Tako naša premijerka danas ima velik razlog za slavlje, a 1. srpnja bi mogao ostati zlatnim slovima upisan u hrvatsku povijest, maltene spomen-dan.

Inače, danas rođendan slavi i starleta Pamela Anderson.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još