OGLASIO SE I VLADIMIR ŠEKS

'Ovu vladu i premijerku nije zaustavio Sanader, pa neće ni Nobilo'

30.06.2011 u 19:40

Bionic
Reading

Neće odvjetnik Anto Nobilo, branitelj okrivljenoga Damira Polančeca, određivati s kim se vlada sastaje, poručio je danas potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks u povodu otvorenog pisma odvjetnika Ante Nobila državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, a u kojemu je Nobilo zatražio od Bajića da odbije sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor o aferi Ina – MOL

'Suradnju vlade i Državnog odvjetništva na suzbijanju i iskorjenjivanju korupcije nitko ne može blokirati ili usporiti', istaknuo je Šeks u izjavi novinarima u Saboru.

Ustvrdio je i da je u 'bilo kojoj državi takva suradnja po pitanjima borbe protiv korupcije bitna za stabilnost države'.

'Odvjetnici sami biraju način na koji će braniti svoga klijenta', no, istaknuo je Šeks, 'ovdje je riječ o zaštiti nacionalnih interesa, važnih za Republiku Hrvatsku, i sramotna je estradizacija slučaja'.

Poručio je i kako 'ovu vladu i premijerku nije uspio zaustaviti Ivo Sanader, pa neće ni Anto Nobilo'.

Branitelj bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca zatražio je danas od glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića da odbije sastanak s premijerkom Kosor o aferi Ina – MOL jer, kako smatra odvjetnik Anto Nobilo, 'premijerka u tom kaznenom predmetu mora imati status svjedoka, a ako se na nju primijene isti kriteriji kao i na njegova klijenta, mogla bi postati i osumnjičenik'.

Nobilo se obratio Bajiću nakon prijedloga premijerke Državnom odvjetništvu RH da se, s obzirom na vrlo ozbiljna nagađanja o istragama u vezi s davanjem mita i MOL-a, sastanu i vide što vlada može učiniti u zaštiti nacionalnih interesa.