Hrvatska 'MEDIJI U TRANZICIJI'

Na beogradskom medijskom seminaru i zagrebački studenti

  • Autor: tportal.hr
  • 30.6.2011 14:12:10
  • 30.6.2011 7:00:00

O ulozi medija uoči, tijekom i poslije rata, kao i o njihovom djelovanju u tranzicijskom, ali i suvremenom razdoblju govore brojni stručnjaci

U Beogradu se ovih dana održava Regionalni seminar 'Mediji u tranziciji' kojemu je cilj afirmacija regionalne suradnje putem povezivanja studenata novinarstva, komunikacija i medijske produkcije s prostora bivše Jugoslavije. Na seminaru sudjeluje i trideset studenata novinarstva iz Beograda, Skoplja, Sarajeva te studenti zagrebačke Visoke novinarske škole.

O ulozi medija uoči, tijekom i poslije rata kao i o njihovom djelovanju u tranzicijskom razdoblju, prilagođavanju standardima funkcioniranja suvremenog svijeta, o digitalizaciji i konvergenciji medija, govore predavači iz Beograda, Sarajeva i Zagreba Lejla Turčilo, Iva Biondić, Predrag Marković, Jovica Trkulja i mnogi drugi.

Na seminaru sudjeluju i nekadašnji ratni reporteri, ali i stručnjaci iz područja komunikacija, digitalnih umjetnosti i popularne kulture. Seminar će pokušati dati odgovor i na pitanje budućnosti tradicionalnih i digitalnih medija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još