BANDIĆ NE ODUSTAJE

Cijene vrtića u Zagrebu bit će ovisne o kućanstvu

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić razgovarao je danas s predstavnicima privatnih i vjerskih vrtića, njih 24, o inicijativi za izjednačavanje sufinanciranja programa u gradskim, privatnim i vjerskim vrtićima, izvijestila je služba za informiranje Ureda gradonačelnika

Gradonačelnik i predstavnici vrtića, koji su inicirali sastanak, ponovno su apelirali na roditelje djece smještene u gradske, privatne i vjerske vrtiće da do 30. lipnja dostave traženu dokumentaciju kako bi mogli ostvariti pravo na subvenciju.

Dajući podršku principu socijalne pravednosti kao temelju novog sustava subvencija predstavnici vrtića dogovorili su se da će osnovati radnu skupinu koja bi u suradnji s Uredom za obrazovanje, kulturu i šport, a ususret donošenju rebalansa proračuna u 2011. i proračuna za 2012., trebala naći način koji bi vremenom vodio izjednačavanju sufinanciranja vrtića.

Prema pisanju Večernjeg lista ovo znači da Milan Bandić ostaje pri svome naumu da cjenik za vrtiće ostane ovisan o primanjima članova kućanstva.

Iako su tri ministarstva – nadležna za upravu, obrazovanje i financije – potvrdile legalnost odluke koju su predložili klubovi zastupnika SDP-a i HSU-a, Tatjane Holjevac i HNS-a, a po kojoj bi roditelji, kao i prijašnjih godina, jaslice plaćali 200, a vrtiće 400 kuna, to se neće primijeniti jer bi se morao mijenjati proračun.