UREDNIK UŠAO U POLITIKU

Đelo Hadžiselimović odabrao HSLS

28.06.2011 u 12:01

Bionic
Reading

Birajući strane dokumentarce za HTV, Đelo Hadžiselimović gotovo nikad nije pogriješio. Međutim, ovaj put je odlučio birati na mnogo skliskijem terenu – među domaćim političkim strankama. Izbor mu je pao na izvanparlamentarni, ali na Prisavlju jaki HSLS

Svoj politički angažman Hadžiselimović objašnjava željom da pomogne Hrvatskoj i njezinim građanima u trenutku kad nas očekuje ulazak u EU, što on naziva velikim preokretom u hrvatskoj povijesti.

'HSLS je stranka centra. Takva je i moja orijentacija i bilo je najnormalnije da odaberem HSLS. Smatram da desne i lijeve političke opcije u budućnosti više neće biti toliko izražene', kaže Hadžiselimović za tportal.

U stranci Darinka Kosora popularni HTV-ov urednik neće obnašati nikakvu visoku funkciju jer mu to, objašnjava, ne dopušta etički kodeks kuće u kojoj radi.

Nije želio otkriti hoće li se njegovo ime pojaviti na nekoj od izbornih lista na sve bližim parlamentarnim izborima iako HSLS sigurno neće propustiti priliku iskoristiti jedan takav 'brend' za privlačenje birača.

Tu je i poznati slogan 'odabrao Đelo Hadžiselimović', prava poslastica za kampanju. Nekad je s njim bio potpisan svaki strani HTV-ov dokumentarac, a sada bi se skoro, obojan u stranački žutu, mogao pojaviti na jumbo plakatima i TV reklama.

Međutim, sam Hadžiselimović kaže da nema šanse da će se njegov slogan koristiti u političke svrhe. 'Ne, sigurno neće! To je stvar HTV-a', odriješi tvrdi. Mi ćemo na to samo reći 'živi bili pa vidjeli'.

Oblačenjem žutoga dresa, Hadžiselimović će se pridružiti već jakoj HSLS-ovoj struji na državnoj nam televiziji. Privremeni ravnatelj HTV-a Mislav Stipić je pripadnik Kosorove stranke, s tim da je svoje članstvo zamrznuo nakon što je sjeo u visoku fotelju.

A ništa manje važno nije ni mjesto pomoćnika glavnog ravnatelja za financije koju momentalno obnaša Gordana Grandov, bliska prijateljica Darinka Kosora.

Zbog navedenog dvojca i još nekih ljudi, u medijima su česti napisi o tome kako upravo HSLS drma Prisavljem. Hadžiselimović sve to odbacuje uz opasku kako su to samo prazne priče