Hrvatska DOBRA IDEJA

Krađe bicikala u Županji spriječit će besplatnom registracijom

  • Autor: M.O.
  • 27.6.2011 11:08:06
  • 27.6.2011 10:31:42

Brojne krađe bicikala, posebno dolaskom lijepog vremena, nagnale su županjsko Vijeće za prevenciju kriminaliteta i tamošnju policiju na zanimljivu ideju – besplatnu registraciju bicikala u Županji

Baš kao i svaka urbana u sredina u Hrvatskoj, i Županja već u proljeće postane prava 'samoposluga' kradljivcima bicikala, jer je dovoljan mali trenutak nepažnje, a nije bitno ni to je li bicikl zaključan lokotom ili nije, da nečije omiljeno prijevozno sredstvo netragom nestane.

Upravo radi prevencije krađa bicikala, ali i lakše identifikacije vlasnika onih pronađenih, Vijeće za prevenciju kriminaliteta u suradnji sa županjskim kontakt-policajcima donijelo je odluku o provedbi akcije besplatne registracije bicikala u Županji.

Prvi bicikli bit će registrirani već ove srijede na gradskoj tržnici u Županji - onima koji nemaju broj šasije, odnosno okvira, ukucat će se slovne i brojčane oznake. One će potom biti upisane u prometnu dozvolu za bicikle, koja će služiti kao dokaz o vlasništvu te će biti uvedena u bazu podataka računala kontakt-policije.

Akcija besplatnog registriranja bicikala provodit će se svake srijede tijekom srpnja, nakon čega će se Županjci moći osobno javiti kontakt-policajcima zbog dogovora o registraciji svojih ljubimaca na dva kotača.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još